Και η Ινδία αναστέλλει τις πτήσεις της από τη Βρετανία – Newsbeast


Την αναστολή όλων των πτήσεων τους από τη Βρετανία προς την Ινδία ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (21/12) οι ινδικές αρχές εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών σε όλον τον κόσμο για ένα νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και θεωρείται ότι αυξάνει την μεταδοτικότητά του.

Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη (23/12) έως τέλος του έτους και όλοι οι επιβάτες που θα φτάνουν στην Ινδία από τη Βρετανία ως τότε θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια, ανακοίνωσε σήμερα σε μια σειρά από μηνύματά του στο Twitter το ομοσπονδιακό υπουργείο Αερομεταφορών.

Ένας αριθμός ευρωπαϊκών χωρών μεταξύ άλλων ανέστειλαν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με τη Βρετανία μετά την προειδοποίηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι ένα νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε συνιστά κίνδυνο για τη χώρα.

Η Βρετανία είναι μια από τις 23 χώρες με την οποία η Ινδία μοιράζεται μια «αεροπορική φούσκα» στο πλαίσιο προσωρινών διμερών συμφωνιών που συνάφθηκαν μετά την αναστολή των τακτικών διεθνών πτήσεων λόγω της πανδημίας.

Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση αυτή του ομοσπονδιακού υπουργείου, ο υπουργός Υγείας της Ινδίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε ότι οι αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν το νέο στέλεχος του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πρόκλησης πανικού.

Η Ινδία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων νέου κορονοϊού στον κόσμο και ξεπέρασε το όριο των 10 εκατομμυρίων το σαββατοκύριακο. Περισσότεροι από 145.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα αυτή από την COVID-19.





Resource backlink

Σχετικά με IOANNA KOSTAKI

Με λένε Ιωάννα Κωστάκη και είμαι blogger για πάνω από 20 χρόνια. Το BLOGGERTIPS είναι το site που με αντιπροσωπεύει. Ασχολούμαι με την επικαιρότητα και μου αρέσει να σχολιάζω τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική.
Δημοσιεύθηκε στην ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *