«Κλείνει» το Οντάριο μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα – Newsbeast


Μερική καραντίνα από την επομένη των Χριστουγέννων επιβάλει όπως ανακοίνωσε χθες, η πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά, το Οντάριο που μετρά 14 εκατομμύρια κατοίκους.

Τα μέτρα θα ισχύσουν για 28 ημέρες στο νότιο Οντάριο και 14 ημέρες στο βόρειο, ανέφερε ο πρωθυπουργός της επαρχίας, Νταγκ Φορντ. Το Τορόντο, η πρωτεύουσα του Οντάριο και μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, έχει ήδη τεθεί σε λοκντάουν εδώ και έναν μήνα.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού από το Σάββατο θα εφαρμοστούν περιορισμοί όσον αφορά τον αριθμό των πελατών στα καταστήματα που πωλούν βασικά είδη, όπως τρόφιμα. Τα υπόλοιπα θα μπορούν να λειτουργούν με το σύστημα του simply click away. Τα εστιατόρια δεν θα επιτρέπεται να σερβίρουν πελάτες σε κλειστές αίθουσες.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται και αυτό συνιστά κίνδυνο για τα νοσοκομεία και τα κέντρα μακροχρόνιας φροντίδας. Πρέπει να σταματήσουμε την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού», ανέφερε ο Φορντ.

Νωρίτερα χθες, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι υγειονομικές αρχές του Οντάριο είχαν ζητήσει να επιβληθούν πιο σκληρά μέτρα από αυτά που ανακοίνωσε τελικά ο πρωθυπουργός της επαρχίας.

Resource connection

Σχετικά με IOANNA KOSTAKI

Με λένε Ιωάννα Κωστάκη και είμαι blogger για πάνω από 20 χρόνια. Το BLOGGERTIPS είναι το site που με αντιπροσωπεύει. Ασχολούμαι με την επικαιρότητα και μου αρέσει να σχολιάζω τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική.
Δημοσιεύθηκε στην ΚΟΣΜΟΣ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.