Πως να αποτρέψετε τα υδραυλικά προβλήματα τις γιορτινές μέρες

Πως να αποτρέψετε τα υδραυλικά προβλήματα τις γιορτινές μέρες

Η πιο υπέροχη εποχή του χρόνου είναι πλέον εδώ! Αν και τα πράγματα μπορεί να φαίνονται λίγο διαφορετικά φέτος, ειδικά όσον αφορά το μέγεθος των επιτρεπόμενων οικογενειακών συγκεντρώσεων, υπάρχει ένα «γεγονός» που μπορεί να συμβεί ακόμα και όταν δεν το περιμένεις: ένα πρόβλημα στα υδραυλικά σας.

Τίποτα δεν είναι πιο τρομακτικό και απρόσμενο από το να είστε επιρρεπής σε ένα πιθανό πρόβλημα  των υδραυλικών εγκαταστάσεων σας, από την τουαλέτα μέχρι τον νεροχύτη της κουζίνας σας.

Ωστόσο, για να περάσετε περισσότερο χρόνο γύρω από το τραπέζι του δείπνου με τους αγαπημένους σας και λιγότερο χρόνο γύρω από το έμβολο, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές από το προσωπικό της εταιρείας Αποφράξεις Αντωνίου για να αποτρέψετε τις ατυχίες των υδραυλικών στις γιορτές.

Τρόποι για να αποφύγετε προβλήματα υδραυλικών στο σπίτι

Μην ρίχνετε λίπος μαγειρικής στην αποχέτευση

Αν και μπορεί αρχικά να φαίνεται καλή ιδέα, να ρίξετε ζεστό μαγειρικό λίπος στην πλησιέστερη αποχέτευση σας, μην το κάνετε. Όπως αποδεικνύεται, τα υποπροϊόντα μαγειρέματος (όπως το λίπος) σκληραίνουν όταν έρχονται σε επαφή με έναν κρύο σωλήνα αποστράγγισης.

Όταν συμβεί αυτό, το προηγούμενο υγρό, τώρα ένα στερεό, μπορεί να εμποδίσει τη ροή του νερού, προκαλώντας μπλοκαρίσματα στον αποχετευτικό σας σωλήνα.

Για να μην συμβεί αυτό, ρίξτε προσεκτικά το καυτό μαγειρικό λίπος (ή λάδι) σε ένα κουτί ή άλλο δοχείο. Μόλις το υγρό κρυώσει τελείως και γίνει στερεό, πετάξτε το δοχείο και συνεχίστε το μαγείρεμα των γιορτών!

Να προσέχετε τι ξεπλένετε

Ενώ η περίοδος των διακοπών μπορεί να είναι μάλλον χαρούμενη, μπορεί επίσης να είναι αγχωτική αφήνοντας περιθώρια για λάθη. Τούτου λεχθέντος, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι ξεπλένετε μόνο το χαρτί υγείας και τα ανθρώπινα απόβλητα στην τουαλέτα σας και όχι τίποτα άλλο.

Μερικά πράγματα για τα οποία πρέπει να  αποφύγετε το ξέπλυμα περιλαμβάνουν:

  • Μαντηλάκια υγρά
  • Μπατονέτες
  • Προϊόντα γυναικείας υγιεινής
  • Σκουπίδια
  • Τσίχλα
  • Χαρτοπετσέτες

Προστατέψτε τον σκουπιδοφάγος σας

Ο σκουπιδοφάγος είναι μια πολυτέλεια για πολλούς οικιακούς νεροχύτες. Αυτή η συσκευή θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις αποχετεύσεις σας καθαρές και τον κάδο απορριμμάτων σας να μυρίζει υπέροχα. Φυσικά, υπάρχει πιθανότητα να γίνει κακή χρήση της συσκευής αυτής κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε φράξιμο ή ζημιά.

Όταν χρησιμοποιείτε το σκουπιδοφάγος σας, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου, αποφύγετε να πετάξετε μέσα του κουκούτσια φρούτων, κόκαλα, αμυλούχα τρόφιμα (δηλαδή ζυμαρικά) και υπολείμματα καφέ.

Αυτά τα αντικείμενα όχι μόνο μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στις λεπίδες που έχετε στη διάθεσή σας, αλλά μπορούν να τις σπάσουν όταν τις χρειάζεστε περισσότερο από κάθε άλλη εποχή.

Προετοιμαστείτε κατάλληλα για τις Χριστουγεννιάτικες εορτές

Για να αποφευχθεί η παρουσίαση κάποιου προβλήματος κατά την διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών σας που σίγουρα θα σας χαλάσει τη διάθεση και την εορταστική ατμόσφαιρα, η έγκαιρη και σωστή προετοιμασία μπορεί να σας βοηθήσει.

Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Δείτε παρακάτω πως να κρατήσετε σε καλή κατάσταση την υγεία της αποχέτευσης σας :

Ξύστε αυτά τα πιάτα

Όχι μόνο θα διευκολύνει πολύ το πλύσιμο των πιάτων, αλλά και οι αποχετεύσεις και οι υδραυλικές σας εγκαταστάσεις θα σας ευχαριστήσουν στη διαδικασία. Όταν τοποθετείτε πιάτα γεμάτα με φαγητό στο νεροχύτη σας, όλα αυτά τα υπολείμματα θα καταλήξουν στην αποχέτευση.

Ακόμα κι αν είχατε την εντύπωση ότι αυτά τα σωματίδια τροφής θα γλιστρούσαν στην αποχέτευση, αυτό δεν συμβαίνει ποτέ.

Ειδικά όταν σχετίζεται με λιπαρά BBQ φαγητά. Όλο αυτό το λίπος και το λάδι μπορεί εύκολα να γλιστρήσουν στην αποχέτευση, στην αρχή, αλλά τελικά θα σκληρύνουν και θα κολλήσουν στο πλάι των υδραυλικών σας σωλήνων, προκαλώντας φράξιμο που σίγουρα μπορεί να αποφευχθεί.

Αντίθετα, βεβαιωθείτε ότι όλοι οι επισκέπτες ξέρουν να κρατούν τα λίπη έξω από τους νεροχύτες σας ζητώντας τους να ξύσουν όλα τα υπολείμματα των μαγειρικών σκευών τους στα σκουπίδια.

Ο σκουπιδοφάγος σας δεν είναι κάδος απορριμμάτων

Δεδομένου ότι μπορεί να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έρχονται και σας επισκέπτονται στο σπίτι σας, ίσως να θέλετε να παραλείψετε εντελώς τη χρήση του σκουπιδοφάγου.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτήν την μοναδική συσκευή, μπορεί να υποθέσουν ότι όλα τα φαγητά είναι κατάλληλα προς ρίψη, αλλά ένα μπάρμπεκιου μπορεί να αυξήσει τις κακές πρακτικές χρήσης, ειδικά από τους επισκέπτες που δεν έχουν μια ανάλογη συσκευή στο σπίτι τους.

Από τα κόκαλα του κοτόπουλου, το φλοιό καλαμποκιού μέχρι το σέλινο, αυτά τα πράγματα μπορούν να σας αφήσουν με μια μεγάλη καταστροφή. Έτσι, σε περίπτωση αμφιβολίας, ζητήστε από τον καλεσμένο σας να το πετάξει στο κάδο σκουπιδιών και όχι στην αποχέτευση.

Δημιουργήστε έναν κανόνα No Flush

Μην αφήσετε το πάρτι να σταματήσει λόγω μιας υπερχειλισμένης τουαλέτας. Βεβαιωθείτε ότι το μπάνιο σας είναι εξοπλισμένο με ορατούς κάδους σκουπιδιών, ώστε μόνο τα απορρίμματα και το χαρτί υγείας να ξεπλένονται στον «θρόνο» σας.

Για επιπλέον προστασία, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε ένα χαριτωμένο σημάδι που να ζητάτε από τον καλεσμένο σας να ξεπλύνει μόνο το χαρτί υγείας στην τουαλέτα.

Διορθώστε τα προβλήματα τώρα

Μια μπανιέρα ντους με αργή αποστράγγιση ή ένας νεροχύτης πλυντηρίου μπορεί να είναι κάτι που αναβάλλατε, αλλά η επισκευή του τώρα μπορεί να αποτρέψει μια σημαντική έκτακτη ανάγκη αργότερα.

Αυτά τα μικρά σημάδια θα μπορούσαν να είναι το σημείο καμπής σας. Προσθέστε επιπλέον επισκέπτες, καθώς και λίγη επισκεψιμότητα και αυτή η επιπλέον δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική δημιουργία μπλοκαρισμάτων.

Επιδιορθώνοντας τα προβλήματα αποχέτευσης τώρα, μπορείτε να αποτρέψετε έναν επισκέπτη από την αμηχανία του μπλοκαρισμένου αποχετευτικού σας συστήματος και να εξοικονομήσετε επιπλέον έξοδα ενός μεγάλου προβλήματος σε σχέση με ένα πρόβλημα που επιλύεται εύκολα με την κατάλληλη συντήρηση.

Όσον αφορά τις υπηρεσίες αποχέτευσης αφήστε τους ειδικούς της εταιρείας Αποφράξεις Αντωνίου! Καλέστε μας  για να ζητήσετε ένα ραντεβού με την εξαιρετική ομάδα ειδικών υδραυλικών μας σήμερα! Υπηρεσία έκτακτης ανάγκης διαθέσιμη 24/7 365 ημέρες το χρόνο.

Δείτε περισσότερα για τις περιοχές εξυπηρέτησης Αποφραξεις Αντωνίου:

Σχετικά με IOANNA KOSTAKI

Με λένε Ιωάννα Κωστάκη και είμαι blogger για πάνω από 20 χρόνια. Το BLOGGERTIPS είναι το site που με αντιπροσωπεύει. Ασχολούμαι με την επικαιρότητα και μου αρέσει να σχολιάζω τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική.
Δημοσιεύθηκε στην ΣΠΙΤΙ και χαρακτηρίσθηκε , , , , , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.