iOS 15.4: Γνωρίστε το νέο λογισμικό της Apple

Τώρα ζούμε σε έναν κόσμο iOS 15.4 και τα iPhone χρειάζονται θήκες κινητών. Η Apple κυκλοφόρησε μια ενημέρωση για το λογισμικό iOS 15, μετά από μια διαδικασία που ξεκίνησε στα τέλη Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι τα τρέχοντα iPhone θα μπορούν να εγκαταστήσουν το iOS 15.4, το οποίο είναι επίσης προεγκατεστημένο στο iPhone SE (2022) και στα πράσινα μοντέλα iPhone 13 και iPhone 13 Pro που βγαίνουν στα καταστήματα αυτή την Παρασκευή.

Από το περασμένο φθινόπωρο, το iOS 15 έχει ήδη εισαγάγει μια σειρά από λειτουργίες, αλλά οι επόμενες ενημερώσεις έχουν προσθέσει περισσότερες δυνατότητες. Έχουμε ήδη δει ενημερώσεις του iOS 15 που κυκλοφόρησαν το SharePlay για παρακολούθηση βίντεο και ακρόαση μουσικής με άτομα σε κλήσεις FaceTime και μια νέα αναφορά απορρήτου για όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο iPhone σας.

Από την αρχική έκδοση του, το iOS 15.4 σήμανε ότι επρόκειτο να είναι μια αξιοσημείωτη ανανέωση για το iOS 15. Ενώ δεν υπάρχει καμία μεμονωμένη δυνατότητα τόσο σημαντική όσο το SharePlay ή μια αξιοσημείωτη λειτουργία MIA όπως η Αναφορά απορρήτου της εφαρμογής που τελικά έφτασε, το iOS 15.4 εισάγει μια σειρά από τροποποιήσεις και διορθώσεις.

Ακολουθεί μια ματιά σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες που προσφέρει το iOS 15.4, καθώς και οδηγίες για τη φόρτωση του λογισμικού στο iPhone σας αυτήν τη στιγμή.

Ημερομηνία κυκλοφορίας iOS 15.4

Το iOS 15.4 έκανε το ντεμπούτο του στις 14 Μαρτίου. Η ενημέρωση λογισμικού ήρθε λίγες μέρες πριν από την κυκλοφορία του iPhone SE  στις 18 Μαρτίου, καθώς και μια νέα επιλογή χρώματος για το iPhone 13 και το iPhone 13 Pro. Και τα τρία τηλέφωνα περιλαμβάνουν iOS 15.4.

Αλλά αν έχετε ένα συμβατό iPhone, μπορείτε να δοκιμάσετε το iOS 15.4 αυτή τη στιγμή. Για να λάβετε την over-the-air ενημέρωση, απλώς μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Γενικά. Επιλέξτε Ενημερώσεις λογισμικού και το iOS 15.4 θα σας περιμένει. Από εκεί, μπορείτε απλώς να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για τη λήψη και την εγκατάσταση του iOS 15.4.

Όπως πάντα, συνιστούμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σας πριν εγκαταστήσετε μια ενημέρωση λογισμικού. Πιθανότατα θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι συνδεδεμένο κατά τη διαδικασία ενημέρωσης.

Εάν μπορείτε να εκτελέσετε το iOS 15 στο τρέχον iPhone σας, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενημέρωση iOS 15.4. Αυτό σημαίνει οποιαδήποτε συσκευή, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 6s ή μεταγενέστερου, καθώς και της τελευταίας γενιάς του iPod touch. Μια ενημέρωση iPadOS 15.4 με πολλές από αυτές τις ίδιες δυνατότητες — συν την κυκλοφορία του Universal Control — έρχεται ταυτόχρονα.

Κορυφαίες λειτουργίες iOS 15.4

Χρησιμοποιήστε το Face ID με μάσκα

Το καλύψαμε για πρώτη φορά όταν έφτασε η αρχική έκδοση beta για προγραμματιστές του iOS 15.4, γιατί είναι πολύ μεγάλα νέα: Τώρα μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια ρύθμιση Face ID που επιτρέπει στην τεχνολογία ξεκλειδώματος της Apple να αναγνωρίζει το πρόσωπό σας ακόμα κι αν φοράτε μάσκα. Η ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας σημαίνει ότι θα εγκαταλείψετε έναν βαθμό ασφάλειας, αλλά σας γλιτώνει επίσης από την ταλαιπωρία να χρειάζεται να πατάτε τον κωδικό πρόσβασής σας κάθε φορά που χρειάζεται να ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας.

Για να θέσετε σε λειτουργία τη λειτουργία, μεταβείτε στο Face ID & Passcode όπου υπάρχει πλέον μια εναλλαγή για τη χρήση του Face ID με μάσκα. Ενεργοποιήστε το και θα σας ζητηθεί να σαρώσετε ξανά το πρόσωπό σας. Μετά από όλα όσα έχουν ρυθμιστεί, το Face ID θα πρέπει να ξεκλειδώνει κάθε φορά που κοιτάτε το τηλέφωνο, ακόμα κι αν έχετε φορέσει μάσκα.

Η δυνατότητα λειτουργεί μόνο με μοντέλα iPhone 12 και iPhone 13. Έχω τη ρύθμιση στο iPhone 13 που εκτελεί το iOS 15.4 beta, αλλά το iPhone 11 Pro Max μου που εκτελεί την ίδια beta δεν περιλαμβάνει τη ρύθμιση Χρήση με μάσκα προσώπου.

Μια ενημέρωση στην έκδοση beta του iOS 15.4 βελτίωσε περαιτέρω τη λειτουργία Face ID προσθέτοντας ένα μήνυμα προτροπής να κοιτάτε κάτω στο τηλέφωνο όταν φοράτε μάσκα για καλύτερη ανίχνευση.

Μια νέα φωνή για τη Siri

Η περσινή ενημέρωση iOS 14.5 εισήγαγε μια αξιοσημείωτη αλλαγή για το Siri – ο ψηφιακός βοηθός του iPhone δεν ήταν πλέον προεπιλεγμένος σε γυναικεία φωνή. Αντ ‘αυτού, πρέπει να επιλέξετε τη φωνή για το Siri και η Apple πρόσθεσε περισσότερες επιλογές με το βλέμμα προς την ενσωμάτωση.

Με το iOS 15.4, η Apple προσθέτει μια πέμπτη επιλογή φωνής Siri για Αμερικανούς χρήστες και σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, αυτή έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο ουδέτερη ως προς το φύλο. Μπορείτε να δείτε τη νέα φωνή μεταβαίνοντας στο Siri & Search στις Ρυθμίσεις και επιλέγοντας Siri Voice.

Ενσωμάτωση Ζωντανού Κειμένου με Σημειώσεις και Υπενθυμίσεις

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το iOS 15, πιθανότατα γνωρίζετε ήδη τη λειτουργία Live Text που επιτρέπει στην κάμερα του τηλεφώνου σας να καταγράφει κείμενο και να το επικολλά σε άλλες εφαρμογές. Θα μπορούσατε ήδη να χρησιμοποιήσετε το Ζωντανό Κείμενο με Σημειώσεις και Υπενθυμίσεις, αλλά το iOS 15.4 βελτιώνει την ενσωμάτωση αυτής της δυνατότητας σάρωσης κειμένου.

Συγκεκριμένα, υπάρχει τώρα μια εντολή Σάρωση κειμένου στο αναδυόμενο μενού που εμφανίζεται σε κάθε εφαρμογή. Επιλέξτε το και εμφανίζεται ένα παράθυρο κάμερας όπου μπορείτε να τραβήξετε κείμενο από ένα βιβλίο, σημείωση ή φωτογραφία. Αυτό το κείμενο εμφανίζεται αμέσως στη Σημείωση ή στην Υπενθύμισή σας και μπορείτε να πατήσετε εισαγωγή όταν καταγράψετε όλο το κείμενο που θέλετε.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

Σχετικά με IOANNA KOSTAKI

Με λένε Ιωάννα Κωστάκη και είμαι blogger για πάνω από 20 χρόνια. Το BLOGGERTIPS είναι το site που με αντιπροσωπεύει. Ασχολούμαι με την επικαιρότητα και μου αρέσει να σχολιάζω τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική.
Δημοσιεύθηκε στην ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ και χαρακτηρίσθηκε , , , , , , , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.