Νορβηγία και Χονγκ Κονγκ αναστέλλουν τις πτήσεις προς τη Βρετανία – Newsbeast


Οι πτήσεις στη Νορβηγία από τη Βρετανία θα ανασταλούν με άμεση ισχύ για τουλάχιστον 48 ώρες εξαιτίας των ανησυχιών για το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε σήμερα το νορβηγικό υπουργείο Υγείας.

Αναστολή των επιβατικών πτήσεων που προέρχονται από τη Βρετανία αποφάσισε σήμερα και η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ λόγω της εμφάνισης στο Ηνωμένο Βασίλειο νέου στελέχους του κορονοϊού.

«Από τα μεσάνυχτα καμία επιβατική πτήση προερχόμενη από τη Βρετανία δεν θα φτάνει πλέον στο Χονγκ Κονγκ», δήλωσε η υπουργός Υγείας του Χονγκ Κονγκ Σοφία Τσαν.

Όποιος φτάνει στην πρώην βρετανική αποικία μετά τη διαμονή του στη Βρετανία τις 14 ημέρες που προηγήθηκαν θα τίθεται σε καραντίνα περισσότερων ημερών από αυτήν που προβλέπεται σήμερα στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν επίσης οι αρμόδιες αρχές.

Όλοι οι επιβάτες που φτάνουν στο Χονγκ Κονγκ την τρέχουσα περίοδο οφείλουν να τηρούν καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο αναφοράς.

Αυτοί που έχουν διαμείνει στη Βρετανία θα οφείλουν να τηρούν αυτήν την καραντίνα και στη συνέχεια να τίθενται για μία εβδομάδα σε αυτοαπομόνωση στα σπίτια τους.

Η απόφαση αυτή ενδέχεται να αφορά μεγάλο αριθμό νεαρών πολιτών του Χονγκ Κονγκ που φοιτούν στη Βρετανία και σκόπευαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις γιορτές.

Πολλές χώρες μεταξύ των οποίων η Γαλλία και ο Καναδάς αποφάσισαν χθες Κυριακή να αναστείλουν για μέρες όλες τις μετακινήσεις από το βρετανικό έδαφος, μετά την εμφάνιση στο Ηνωμένο Βασίλειο ενός νέου στελέχους του κορονοϊού που φέρεται ότι είναι έως και 70% πιο μεταδοτικό, μολονότι η μετάλλαξη αυτή δεν δείχνει προς το παρόν να είναι “αυξημένης σοβαρότητας”.

«Δεν υπάρχει λόγος για πανικό» λένε οι Ινδοί

Οι υγειονομικές αρχές της Ινδίας παραμένουν σε εγρήγορση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ένα νέο πιο μεταδοτικό στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, ο οποίος πρόσθεσε πως δεν υπάρχει λόγος για πανικό.

Η Ινδία έχει καταγράψει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο και πέρασε το όριο των δέκα εκατομμυρίων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Περισσότεροι από 145.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την COVID-19.

«Αν με ρωτάτε, δεν υπάρχει λόγος για τέτοιο πανικό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Χαρς Βάρνταν σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί.

Κυβερνητική επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με την παρακολούθηση της πανδημίας συνεδρίασε σήμερα για να συζητήσει για το νέο στέλεχος, όμως δεν είναι σαφές αν η Ινδία θα σταματήσει τις πτήσεις προς τη Βρετανία, μία από 23 χώρες με τις οποίες μοιράζεται μια «αεροπορική φούσκα» (air bubble).

«Μην μπερδεύεστε με αυτή την πλασματική κατάσταση, την πλασματική συζήτηση, τον πλασματικό πανικό», είπε ο Βάρνταν. «Η κυβέρνηση είναι σε πλήρη εγρήγορση.».

Resource link

Σχετικά με IOANNA KOSTAKI

Με λένε Ιωάννα Κωστάκη και είμαι blogger για πάνω από 20 χρόνια. Το BLOGGERTIPS είναι το site που με αντιπροσωπεύει. Ασχολούμαι με την επικαιρότητα και μου αρέσει να σχολιάζω τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική.
Δημοσιεύθηκε στην ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *